Moli “Henry Dunant”

Projekti i rikualifikimit të molit “Henry Dunant” pranë digës së Liqenit Artificial Tiranë u hartua si një nevojë për ta kthyer zonën në një hapësirë rekreative multifunksionale. Pjesë e projektit, të financuar nga Kryqi i Kuq Shqiptar, është dhe vendosja e bustit të Nobelistit të Parë për Paqen Henry Dunant në shenjë nderimi për kontributin e tij në themelimin e Lëvizjes Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe miratimin e Konventës së Gjenevës. Përurimi i molit, në Maj të këtij viti, vjen njëkohësisht me çertifikimin nga organizata WhiteFlag Safe Lake të Liqenit Artificial.

Si e gjetëm!